Dust In Light

Info luchtreinigers

 

Luchtzuivering is essentieel voor het creëren van een gezonde omgeving in gebouwen en is een belangrijk hulpmiddel tegen corona door het afvangen van virusdeeltjes in de lucht. Het belang van luchtzuivering is door corona, als luchtgedragen longvirus, veel urgenter geworden maar is eigenlijk al jarenlang een onzichtbare noodzaak. Luchtzuivering is dan ook op een heel breed vlak effectief en is een duurzame investering die zichzelf al snel terugverdient; als bestrijding, als preventie en als kwalitatieve verbetering.

Met name in de gezondheidszorg is de effectiviteit groot omdat binnen deze beroepsgroep afstand houden en contactmomenten vermijden lastig is. Bovendien is de gezondheidszorg een plek waar juist ziektedragers en risicogroepen bij elkaar komen. Terwijl de medewerkers in de gezondheidszorg ook nog eens essentieel zijn om het zorgaanbod op peil te houden. Daarom heeft Spruyt hillen een assortiment aan direct inzetbare professionele luchtzuiveringsmiddelen samengesteld die specifiek geschikt zijn voor toepassing in de gezondheidszorg. 

IDEAL_AP140_C_Lager2De verspreiding van long- en luchtwegvirussen zoals corona gaat voornamelijk door deeltjes die via ademen, hoesten en niesen in de lucht komen. Een deel van de zwaardere deeltjes slaan neer in de directe omgeving.

De huidige maatregelen zijn gericht op de preventie van die vorm; schermen, desinfecteren, afstand houden. Deze maatregelen werken echter alleen plaatselijk (schermen), kortdurend (desinfecteren) en zijn afhankelijk van hoe hiermee per persoon wordt omgegaan (afstand houden). In veel situaties kunnen deze maatregelen ook niet goed toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan een informatieruimte in een apotheek of een spreekkamer van een arts, waar het werken met een scherm en het houden van afstand praktisch niet is in te vullen. Bovendien hebben deze maatregelen geen effect op de lichte deeltjes die langere tijd over grotere afstand door de ruimte blijven zweven (aerosolen). Het filteren van de virusdragende deeltjes uit de lucht is dan een belangrijk hulpmiddel. Het afbouwen van de ‘intelligente lockdown’ met tijdelijke maatregelen, vraagt om het opbouwen van een nieuwe ‘intelligente leefomgeving’ met duurzame middelen.

Klik HIER voor ons assortiment aan luchtreinigers.

Klik HIER voor onze brochure.

Lungenbild Neu Cmyk Klein (1)

Voordelen van luchtreinigers

  • Filtering van corona-deeltjes uit de binnenlucht dus minder kans op besmetting.
  • Effectief tegen alle virusdeeltjes en bacteriën dus ook minder kans op andere besmettingen (virussen/griep/verkoudheid).
  • Filtering van pollen dus minder kans op hooikoortsklachten.
  • Filtering van fijnstof dus minder belasting van de luchtwegen.
  • Complementair aan luchtverversing zonder negatieve beïnvloeding van ventilatiesystemen.
  • Niet plaatsgebonden, niet kortdurend en niet afhankelijk van hoe personen er individueel mee om gaan.
  • Het is niet enkel een corona-maatregel; het is een brede en universele verbetering van het binnenklimaat.

Luchtreinigers onderzoek

IDEAL-AP60-PRO-AP80-PRO-C-office -new -left -corner -web

De effecten van de luchtkwaliteit op de gezondheid zijn door eerdere onderzoeken aangetoond: RIVM luchtkwaliteit-en-gezondheid. Daarnaast is de RIVM recent aangesloten bij een internationaal onderzoek wat specifiek gaat kijken naar de (negatieve) invloed van luchtverontreiniging bij de ontwikkeling en de impact van het corona virus.

De samenhang tussen luchtverontreiniging en corona/covid-19 is recent aangetoond door de universiteit in Birmingham die specifiek de Nederlandse situatie heeft onderzocht: Luchtverontreiniging – COVID 19 

Het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Universiteit Twente zijn een onderzoek gestart naar virusdeeltjes in aerosolen: Universiteit Twente – onderzoek luchtcirculatie covid-19

Onderzoek universiteit München: https://www.researchgate.net/publication/343514409_Can_mobile_indoor_air_cleaners_effectively_reduce_an_indirect_risk_of_SARS-CoV-2_infection_by_aerosols 

Webpagina’s (27) Documenten (7)
There are no results