30-10-2018

De nieuwe VGZ-regeling geen reden voor een switch

Vorige week hebben wij u per e-nieuws laten weten dat VGZ een voorkeursapotheek voor magistrale bereidingen heeft aangewezen. Inmiddels is ons meer bekend over deze regeling en de geldende voorwaarden.

Op basis van bij ons bekende informatie kunnen wij u laten weten dat de gemaakte afspraken tussen u en Spruyt hillen gunstig zijn. Naast deze gunstige condities heeft u via de Fagron Groep ook de beschikking over het breedste assortiment en het gemak van één aanspreekpunt.

Hieronder treft u een overzicht van veel gestelde vragen naar aanleiding van de berichtgeving.

Kan ik voor VGZ-verzekerden bij Spruyt hillen bestellen?
VGZ heeft nadrukkelijk naar diverse apotheekhoudenden bevestigd dat zij bereidingen kunnen blijven bestellen bij Spruyt hillen en er daardoor niets wijzigt. Het aanwijzen van een voorkeurs-leverancier betekent dus niet dat u ook verplicht bent om bij die leverancier af te nemen.

Heeft mijn keuze invloed op de vergoeding?
Het maakt voor de vergoeding van bereidingen niet uit of u deze bij Spruyt hillen of een andere groot-bereider afneemt, ook niet voor VGZ-verzekerden. Dit heeft VGZ naar diverse apotheekhoudenden bevestigd.

Controleren wij Ad hoc bereidingen ook op voorhand?
Wij controleren de farmacotherapeutische rationale (triage) van Ad hoc aanvragen op voorhand conform de circulaire.

Andere vragen?
Heeft u vragen over het bestellen van bereidingen voor VGZ-verzekerden? Neem gerust contact op met uw accountmanager of stuur een e-mail naar cs@spruyt-hillen.nl.

Met vriendelijke groet,
Spruyt hillen bv

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte via ons maandelijkse nieuwsbrief.

Webpagina’s (27) Documenten (7)
There are no results