15-03-2018

Oprichting Stichting Kijksluiter

Kijksluiter is in korte tijd uitgegroeid tot een breed gedragen hulpmiddel voor het verbeteren van kennis en begrip over geneesmiddelen. Er zijn reeds 400.000 gebruikers, maar dat is slechts een fractie van de 11 miljoen Nederlanders die structureel medicijnen gebruiken. Om maximaal effect te kunnen sorteren, is een breed bereik nodig en moet Kijksluiter laagdrempelig beschikbaar zijn.

Om deze reden is Stichting Kijksluiter opgericht. Per 15 maart 2018 zal Stichting Kijksluiter de bibliotheek van animatievideo’s ter beschikking stellen aan de zorg. In de bijlage treft u een algemene brief over de oprichting, daarin kunt meer lezen over achtergronden van Stichting Kijksluiter en haar samenwerkingspartners.

Wat betekent dat voor de apotheek?

Door Kijksluiter beschikbaar te maken via Stichting Kijksluiter wordt de drempel om Kijksluiter aan te bieden aanzienlijk lager. Er worden alleen kosten voor de ontsluiting van de Kijksluiter bibliotheek in rekening gebracht. De ontsluitingskosten zijn afhankelijk van de manier waarop u Kijksluiter wilt aanbieden aan uw patiënten. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden:

  1. Kijksluiter account met eigen portaal en/of mobiele app.

De zorgverlener kan Kijksluiter, net als voorheen, aanbieden via een eigen portaal op www.kijksluiter.nl. Dit portaal kan door middel van een toegangscode worden ontsloten, maar kan ook gekoppeld worden aan een eigen website. De geneesmiddelgebruiker zoekt in beide gevallen zelf de juiste Kijksluiter.

Vanaf 1 april 2018 is de mobiele app van Kijksluiter beschikbaar in de App Store en de Google Play Store. De mobiele app is in samenwerking met Stichting Pharos getest om er zeker van te zijn dat de app ook voor laaggeletterden voldoende toegankelijk is.

De kosten voor een account met alleen een webportaal bedragen €150 per jaar. Door gebruik te maken van een Kijksluiter account met toegang tot de mobiele app, kunt al uw patiënten ook gratis de app aanbieden. De kosten voor een account met toegang tot de mobiele app bedragen €300 per jaar.

  1. Koppeling met een patiëntenportaal of mobiele app.

Indien u gebruik maakt van een patiëntenportaal of mobiele app waarin een medicatieoverzicht wordt geboden aan de gebruiker, dan is het mogelijk om daar Kijksluiter aan te koppelen. Dan staat altijd de juiste Kijksluiter klaar en hoeft de gebruiker niet zelf te zoeken naar zijn geneesmiddel. De kosten voor een dergelijke koppeling bedragen eenmalig €100 voor de apotheek.

(Een koppeling is alleen mogelijk indien de huisarts of apotheek over een Kijksluiter account beschikt, zie optie A.)

De applicaties van Pharmeon zullen als eerste de mogelijkheid bieden om Kijksluiter via het medicatieoverzicht te ontsluiten. Neem contact met ons op als u hier interesse in heeft!

  1. Kijksluiter Floater

De Kijksluiter Floater is een desktop applicatie waarmee een link naar een specifieke Kijksluiter per e-mail naar de patiënt kan worden gestuurd. Indien de patiënt gebruik maakt van de Kijksluiter mobiele app, wordt de Kijksluiter direct toegevoegd aan het persoonlijk overzicht in de app.

De jaarlijkse licentiekosten voor de Floater bedragen €150.

(De Floater kan alleen worden gebruikt indien de apotheek over een Kijksluiter account beschikt, zie optie A.)

Voor meer informatie of een demonstratie van de Floater, neem contact met ons op!

Wilt u ook de Kijksluiter aanbieden aan uw patient? Neem dan contact met ons op via cs@spruyt-hillen.nl of 030-2814411.


Heeft u al een Kijksluiter account?

Indien u al een Kijksluiter account heeft wordt deze omgezet in een account met toegang tot de mobiele app. (Er worden geen kosten voor gebruik meer in rekening gebracht.) Zodra de app beschikbaar is nemen we contact met u op om uit te leggen hoe u de app kunt aanbieden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte via ons maandelijkse nieuwsbrief.

Webpagina’s (27) Documenten (7)
There are no results