02-06-2021

Persbericht: Entusia en Spruyt hillen bundelen de krachten

‘Mooie en duurzame oplossing voor mensen met urineverlies’

IJsselstein, 2 juni 2021 – In Nederland zijn circa 650.000 mensen die dagelijks last hebben van urineverlies. Op 11 mei j.l. zijn Spruyt hillen en Entusia een nieuwe unieke samenwerking aangegaan om het leven van mensen met urineverlies prettiger te maken.

Entusia is een speciaal ontworpen collectie ondergoed voor mensen met (licht) urineverlies
De collectie is mooi, comfortabel, was- en herbruikbaar. Het absorbeert urine en neutraliseert geurtjes. Spruyt hillen is vanaf heden voor Entusia de exclusieve distributeur in Nederland.

Spruyt hillen en Entusia hebben elkaar gevonden in de visie om de waardigheid, het comfort en de autonomie van mensen met incontinentie te verbeteren. Entusia biedt een speciaal ontworpen lijn van stijlvol ondergoed  voor mensen met urineverlies. Doordat de slips en boxers wasbaar en herbruikbaar zijn, levert dit een positieve bijdrage aan de duurzaamheid zowel thuis als bijvoorbeeld ook in verzorgingstehuizen. Gemiddeld 8% van de bewoners van verpleeghuizen komt op dit moment in aanmerking voor Entusia. Dit levert naast een kostenbesparing ook een forse tijdsbesparing op voor het zorgpersoneel.

Duurzaamheid

Het ondergoed is minstens 60 x wasbaar en dus herbruikbaar wat maakt dat het een enorme impact heeft op het beperken van afval: gemiddeld 2 à 3 wegwerp inlegverbanden per dag/ per persoon.

Door de weloverwogen materiaalkeuze (o.a. bamboo) en het productieproces hebben de slips en boxers ook een positieve impact op de CO2 uitstoot in vergelijking met wegwerp inlegverbanden.

Kirsten Dam, General Manager van Spruyt hillen, is trots op deze unieke samenwerking:
“Door de samenwerking met Entusia bundelen wij de krachten om de kwaliteit van leven van mensen met incontinentie te verhogen. Wij zijn blij dat wij op deze duurzame wijze bij kunnen dragen aan het vergroten van de waardigheid van mensen met urineverlies”.

Hans Versmissen, General Manager van Entusia voegt daaraan toe:
“Entusia was in Nederland op zoek naar een distributeur met dezelfde missie, visie en waarden. En hierin bleek er direct een match te zijn tussen Spruyt hillen en Entusia. Beide bedrijven willen innovatieve producten aanbieden, welke een positieve invloed hebben op het leven van de mensen en daarnaast ook nog milieuvriendelijk en kostenbesparend zijn.”

Het ondergoed van Entusia is verkrijgbaar bij Spruyt hillen voor apotheken en zorginstellingen. Daarnaast is de stijlvolle collectie direct beschikbaar voor consumenten via www.medicijndoos.nl

Over Spruyt hillen bv:

Spruyt hillen (www.spruyt-hillen.nl) is sinds 1897 een innovatieve farmaceutische onderneming en specialist op het gebied van (duurzame) Verpakkingen, Techniek, Drukwerk en OTC (handverkoopmiddelen). Daarnaast is Spruyt hillen gespecialiseerd in een aantal medische hulpmiddelen. Spruyt hillen levert haar producten aan apotheken, zowel direct als via de groothandel. Tevens levert zij bepaalde producten rechtstreeks aan consumenten o.a. via de website www.medicijndoos.nl. Het Entusia ondergoed voor mensen met urineverlies wordt beschikbaar gesteld via de apotheek en medicijndoos.nl.

Over Entusia:

Entusia (www.entusia.be) is sinds 2016 een onderneming die gespecialiseerd is in herbruikbare producten voor urineverlies. Op dit moment biedt Entusia innovatieve producten aan voor zowel vrouwen als mannen met licht urineverlies. Dit jaar zal het assortiment worden uitgebreid met producten met een nog hogere absorptie. Entusia is ook andere innovatieve en duurzame producten aan het testen omdat het onze visie is om een pionier te zijn in het introduceren van duurzame producten in de zorgsector. 

 

EINDE PERSBERICHT

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte via ons maandelijkse nieuwsbrief.

Webpagina’s (27) Documenten (7)
There are no results