23-11-2020

PERSBERICHT: Snelteststraat 23 november

Vanaf vandaag is de unieke combinatie van de Roche – SARSCoV-2 antigen sneltest en de CoV-2 Rapid antilichaam sneltest beschikbaar in IJsselstein. 

Deze unieke combinatie van zowel een antigen als een antilichaam sneltest geeft de meeste zekerheid over het wel of niet hebben van Corona én/of u het Corona virus in het verleden heeft gehad. Daarnaast kan de uitvoering van beide testen tevens aangeven of u wellicht voor de tweede keer een besmetting heeft opgelopen. Als u slechts 1 van beide testen laat doen kan het altijd zo zijn dat u “te vroeg” in uw infectie zit of al te ver in uw infectie zit om detecteerbaar te zijn. Dat is nu verleden tijd!

Spruyt hillen heeft afgelopen maand een snelteststraat in IJsselstein geopend. Er is gestart met een zeer betrouwbare antilichaam test (99,2% overall betrouwbaarheid) op basis van een vingerprik. Deze test geeft niet alleen aan of je momenteel besmet bent met het Corona virus maar ook of je het virus in het verleden gehad hebt. De test werkt op basis van antilichamen die ongeveer vanaf dag 6 na besmetting in het lichaam aangemaakt worden. De nieuwe Roche-SARS-CoV-2 antigen sneltest is een mooie aanvulling hierop aangezien deze test het Corona virus in de eerste 6 à 7 dagen van de infectie aantoont. Wij raden aan beide testen uit te voeren zodat je optimale zekerheid hebt of je wel of niet met het Corona virus besmet bent, waar je ongeveer in je besmettings/infectie fase zit en of je het virus nog wel/niet kan overdragen en dus in thuis quarantaine moet gaan. Voor iedereen die een sterk vermoeden heeft wanneer hij/zij besmet is geraakt blijft het uiteraard ook mogelijk om een van beide testen af te laten nemen.

De nieuwe Roche-SARS-CoV-2 antigen sneltest is een door de Nederlandse overheid goedgekeurde test. Mocht er een positieve uitslag zijn op de antigen test dan melden wij dat aan de GGD. Daarmee dragen wij bij aan het zo belangrijke bron- en contactonderzoek in onze gezamenlijke strijd tegen de verspreiding van het Corona virus.

Via de website, www.snelteststraatijsselstein.nl, kan iedereen zich aanmelden voor beide sneltesten en een afspraak inplannen op het moment dat het hem/haar uitkomt. De snelteststraat in IJsselstein is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30u – 17.00u. Op het geplande tijdstip begeeft u zich naar de Zeemanlaan 2 waar u opgevangen wordt door een van de medewerkers. De medewerker neemt, afhankelijk van de test, met behulp van een vingerprik een druppeltje bloed af en/of met een wattenstaafje een uitstrijkje (swab) uit de neus. Vervolgens worden de testen uitgevoerd en krijgt u binnen 20 minuten de uitslag van uw test en ontvangt u tevens een certificaat met de uitslag welke u eventueel als bewijsstuk aan bijvoorbeeld uw werkgever kunt tonen.

Uiteraard is het ook voor bedrijven mogelijk om hun personeel bij de snelteststraat in IJsselstein te laten testen. Op die manier hebben de medewerkers snel zekerheid en daarnaast is het prettig dat zij meteen weer aan de slag kunnen als de uitslag negatief is.

Spruyt hillen is blij, als bedrijf werkzaam in de gezondheidszorg, op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het betrouwbaar testen op het Corona virus!

Over Spruyt hillen bv:
Spruyt hillen (www.spruyt-hillen.nl) is sinds 1897 een innovatieve farmaceutische onderneming en is de enige totaalaanbieder in Nederland. Spruyt hillen levert haar producten aan apotheken, zowel direct als via de groothandel. Tevens levert zij bepaalde producten rechtstreeks o.a. via de website www.medicijndoos.nl. De CoV-2 Rapid sneltest wordt beschikbaar gesteld via www.snelteststraatijsselstein.nl.

Spruyt hillen heeft haar assortiment in een aantal productgroepen onderverdeeld, zoals verpakkingen, techniek, drukwerk en handverkoopmiddelen. Daarnaast is Spruyt hillen gespecialiseerd in een aantal medische hulpmiddelen.

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte via ons maandelijkse nieuwsbrief.

Webpagina’s (27) Documenten (7)
There are no results