Processierups gel

 

211348_1 (1) (2)

De eerste waarnemingen van de processierups zijn vroeg gemeld dit jaar. Hierdoor zullen de hardlopers, wielrenners, natuurliefhebbers en de spelende kinderen het weer goed gaan merken: jeuk, irritatie, een rode huid. Met dank aan de processierups. 

Processierups gel is geschikt voor de verzorging van de huid bij insecten en kwallenbeten, maar bij irritatie door brandharen van de processierups in het bijzonder. Werkt snel en verzachtend bij rode en geprikkelde huid. 

Meer informatie over de processierups en wat je kunt doen tegen klachten lichten we graag in het onderstaande stuk toe;

 

 

Wat is een processierups?

Als we spreken over de processierups dan hebben we het eigenlijk over de eikenprocessierups. Er bestaat ook een dennenprocessierups, maar die veroorzaakt minder overlast. De eikenprocessierups is een bladetende rups van de eikenboomvlinder. Hij nestelt zich in en nabij eikenbomen, met voorkeur aan de kant die in de zon staat. De nesten bestaan uit rupsen en hun brandharen.

Brandharen?Rups Haar

De brandharen van de processierups zorgen ervoor dat er gezondheidsklachten ontstaan bij inademing of aanraking. Een processierups is bedekt met ongeveer 700.000 van die brandharen. Als de rupsen zich bedreigd voelen dan worden deze haartjes afgeschoten. Het is dan ook niet aan te raden om zelf een nest te verwijderen. Daarnaast worden de haartjes die loskomen verspreid door de wind. Aangezien de brandharen zijn voorzien van weerhaakjes weten ze zich goed te hechten aan mens en dier. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is bevatten de haren stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Wanneer is de processierups actief?

In de maanden mei, juni en juli viert de processierups hoogtij. Daarna verpopt de rups tot vlinder en nemen de meldingen van klachten af. Maar ook in december hebben mensen soms nog klachten als oude nesten loslaten.

Volwassen vlinders leggen nieuwe eitjes in de bomen. Bij voorkeur dus in de eikenbomen, in parken en bosrijke gebieden.

Lees hier meer over de ontwikkeling van de eikenprocessierups.

Welke klachten geeft de processierups?

Binnen 4 tot 8 uur na blootstelling kunnen er huidklachten ontstaan als jeuk, bultjes of blaasjes, rode huid en vlekken en een branderige pijn/irritatie. Verder kun je last hebben van een loopneus, kriebel of irritatie in de keel, hoesten en soms moeite met slikken of kortademigheid. Ook oogklachten als irritatie, roodheid en zwelling kunnen optreden. De klachten verschillen per persoon. Komt je vaker met brandharen in contact? Dan kunnen de klachten heftiger zijn. 

Lees meer over mogelijke gezondheidsklachten en allergie.

Handig voor in uw apotheek

Hier vindt u een poster, infographic en een afbeelding voor uw narrow casting.  De poster bevat adviezen bij blootstelling aan de brandharen van de processierups en op de infographic staan 10 tips om last van de processierups te voorkomen. Download deze en gebruik ze in uw apotheek en op uw online kanalen!  

Processierupsgel -infographic -10-tips Poster precessierups 2.0

 Rups Gel Website

 

Tot nu toe was er geen goede oplossing tegen de gevolgen van de brandharen op de huid. Tijdelijke verlichting door koelzalf of levomentholgel was wel beschikbaar maar door de enorme vraag, was dit product al snel niet meer leverbaar.

Wij zijn op zoek gegaan naar het juiste recept en hebben in samenwerking met apothekers een nieuwe gel laten ontwikkelen. Wij presenteren dan ook met trots deze innovatieve gel, specifiek voor de verzorging van de geprikkelde huid door de brandharen van de processierups. 

Door de unieke mix van verzachtende en verzorgende ingrediënten waaronder polidocanol (Laureth-9) en avenanthramide (Hydroxyphenyl propamidobenzoic acid) is de processierups gel de ideale verzorging voor de effecten van de processierups. Maar ook voor andere insecten en kwallenbeten is het geschikt!

 *Bent u een consument en heeft u interesse in de processierups gel? Dan verwijzen wij u graag door naar uw dichtsbijzijnde apotheek.

Veel gestelde vragen:

 

Wat maakt de processierups gel uniek?
De gel is speciaal ontwikkeld voor de aangedane huid en heeft een unieke mix aan ingrediënten die zorgen voor verkoeling en verzorging.

Voor wie is de processierups gel geschikt?
De processierups gel is geschikt voor iedereen die te maken heeft met de vervelende gevolgen van de processierups of andere insecten- of kwallenbeten. 

Hoe gebruik ik de processierups gel?
Na blootstelling van de huid, smeert u de gel tweemaal per dag op de aangedane plekken. Laat de gel kort intrekken en geniet van een jeukvrije huid!

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten?
De belangrijkste ingrediënten van de processierups gel zijn polidocanol (Laureth-9) en avenanthramide (Hydroxyphenyl propamidobenzoic acid). Polidocanol zorgt voor een snelle verzorging van de geprikkelde huid terwijl avenanthramide zorgt voor een langdurige kalmerende en verzachtende werking op de huid.

Vanaf welke leeftijd kan de processierups gel gebruikt worden?
De processierups gel kan gebruikt worden door volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar.

Kan de processierups gel gebruikt worden tijdens de zwangerschap?
Het kan veilig gebruikt worden tijdens de zwangerschap. 

Ik ben een consument, waar kan ik de processierups gel kopen?
De Processierups gel is te koop in de apotheek bij u in de buurt! 

Webpagina’s (27) Documenten (7)
There are no results